G’Day House




2016
West Vanouver
4,400ft2
The G’Day House is a commission for an Australian ex-patriate family, who requested a place that would support a relaxed attitude toward daily life and would help them re-connect with a warm-weather lifestyle. Column-free sliding doors at the Southeast corner of the house effectively double the size of the living area when open. Indoor and outdoor spaces hold equal priority. Materials, form, and spatial relationships are intended to evoke the feel of a beach house: simple, casual and flexible.
The dining table and wood-burning fireplace can both be rotated to support a variety of arrangements depending on weather and number of guests.

As avid hosts, the clients felt that the kitchen should anchor the primary living spaces at the upper floor. Combining the dining room and kitchen into a single long space allowed for a narrow floor-plate and a resulted in a generous side-yard area used for outdoor cooking. A reflecting pond and fence at the scale of house connect this space with an open terrace to the South and an enclosed garden to the North while creating privacy to the street. This sequence of outdoor spaces from front yard to terrace encourages the direct exterior arrival of guests to the kitchen.



PROJECT TEAM — Matt Mcleod & Lisa Bovell
BUILDER — J Bannister Homes
PHOTOGRAPHY — Ema Peter














































BASEMENT 
01— Covered Terrace
02 — Craft Room
03 — Rec Room
04 — Laundry Room
05 — Bathroom
06 — Bar Area
07 — Bedroom



LOWER FLOOR
01— Lower Yard
02 — Deck with Hot Tub
03 — Master Bedroom
04 — Master Closet
05 — Master Bathroom
06 — Light Well
07 — Bedroom
08 — Ensuite
09 — Bedroom



MAIN FLOOR
1 — Terrace
2 — Living Room
3 — Kitchen
4 — Outdoor Cooking
5 — Garage
6 — Powder Room
7 — Light Well
8 — Entry Bridge
9 — Pond
10 — Courtyard / Garden





SECTION







© 2021 Mcleod Bovell Modern Houses

© 2021 McLeod Bovell Modern Houses